У приміщенні Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області відповідно до графіка відбувся особистий прийом громадян виконувачем обов’язків начальника землевпорядної служби Черкащини Ольгою Залогою. На прийомі також були присутні начальник юридичного управління Оксана Сіроштан і начальник відділу розпорядження землями сільськогосподарського призначення Валентина Коваленко.

Цього разу прийшло аж 24 громадяни та з Уманського району приїхала делегація із 15 осіб, серед яких представники районної влади та міськрайонної організації учасників АТО. Уманчан цікавило затвердження документації з виділення земельних ділянок 117-тьом атовцям. Голова Уманської районної ради Оксана Супрунець і начальник управління агропромислового розвитку РДА Валентина Мовчанюк запитували щодо подальших кроків задля якнайшвидшого оформлення у власність землі та про умови продовження оренди землі сільгоспвиробниками.

«Ми хотіли, щоб наші військовослужбовці з перших вуст почули потрібну їм інформацію від Ольги Залоги, яка попередньо запросила  нас на цю зустріч. Ми вдячні Ользі Володимирівні за роз’яснення й допомогу під час оформлення документів. Адже всі атовці мають приватизувати виділені їм земельні ділянки до 1 жовтня. Наступний наш крок у районі – це обговорення змін у земельному законодавстві з керівниками сільгосппідприємств, зокрема про плату за оренду не менше як 8% від нормативної грошової оцінки землі», – зазначила Оксана Супрунець.

На прийом до керівника Держгеокадастру області приїхали люди з Кам’янського, Чигиринського, Маньківського, Корсунь-Шевченківського, Чорнобаївського, Черкаського, Канівського районів. Переважно з’ясовували питання щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою, на поділ земельної ділянки тощо. Представники сільськогосподарських товариств дізнавалися про умови продовження терміну оренди землі, поділу й виділення землі атовцям.

Ольга Залога всім надала кваліфіковану консультацію, роз’яснила кожному подальші дії задля вирішення земельних проблем.

              Довідково:

Прийом громадян у Головному управлінні Держгеокадастру у Черкаській області проводиться щотижня згідно з графіком, який розміщений на сайті відомства в рубриці «Громадська приймальня». Попередній запис на прийом здійснюється за телефоном (0472) 36-07-32.