За результатами планових перевірок, розгляду звернень від фізичних і юридичних осіб та правоохоронних органів державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру у Черкаській області протягом січня – лютого 2020 року склали 148 актів перевірок із питань дотримання вимог земельного законодавства землекористувачами, власниками земельних ділянок, органами виконавчої влади й місцевого самоврядування.

 Під час перевірок виявлено 62 порушення, видано стільки ж приписів на їх усунення й притягнуто до адміністративної відповідальності 36 порушників, винесено 34 постанови про накладення адміністративних стягнень.

Протягом двох місяців проведено 26 розрахунків розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства, на загальну суму 141984 грн, сплачено добровільно 77441 грн.

Також внесено 7 клопотань до органів державної влади й органів місцевого самоврядування про приведення ухвалених рішень і розпоряджень про передачу земельних ділянок в оренду, власність і користування відповідно до законодавства.