Українська делегація взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції та виставці INTERGEO 2024, що відбулися у місті Штутгарті (Федеративна Республіка Німеччина). До складу делегації увійшли Директор Департаменту розвитку національної інфраструктури геопросторових даних Держгеокадастру Андрій Галайда та представники державного підприємства «Науково-дослідний інститут геодезії і картографії».

Під час проведення INTERGEO 2024 експертам з усього світу було представлено інноваційні рішення з використання геоінформаційних технологій і координації колективної відповіді на глобальні виклики. Окрему увагу учасників було зосереджено на питаннях розвитку цифровізації інфраструктури геопросторових даних, представленні інструментів управління містами та екологічного моніторингу. Загалом конференція та виставка об’єднали 579 експонатів та понад 17 тисяч відвідувачів зі 121 країни.

У рамках заходу представники української делегації ознайомили учасників з останніми досягненнями України у сфері геопросторової інформації та презентували офіційний геопортал Національної інфраструктури геопросторових даних. Також українські фахівці обмінялися  досвідом з представниками інших країн у сфері геодезії, глобальних навігаційних супутникових систем (ГНСС), геоінформатики, землеустрою та інших дисциплін.

Участь української делегації в INTERGEO 2024 сприятиме впровадженню передових методів та технологій в національній системі управління земельними ресурсами і подальшому зміцненню міжнародної співпраці та інтеграції України у світову інфраструктуру геопросторових даних.

Довідково:

INTERGEO – це міжнародна платформа для експертів та осіб, які приймають рішення у сферах державного  управління, науки, політики та бізнесу, використовуючи геопросторові дані для виконання своєї роботи в цифровому, ефективному та сталому режимі.